Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

NDA Sample Paper 2015 PDF Download with Solutions Previous Year Questions

NDA Sample Paper 2015

There are number of candidates looking for the NDA Sample Paper 2015 for the preparation of the UPSC NDA Entrance Exam 2015. Here on this page we are unfolding the Previous Year Questions with Solutions of the NDA Exam.
  • UPSC conducts the National Defence Academy (NDA) and Naval Academy Examination for those candidates who want to join Indian Army.
  • Candidates who want to join Indian Army they have to give National Defence Academy (NDA) and Naval Academy Examination.
  • So therefore we are the team of privatejobshub are providing the NDA Previous Year Questions paper with solutions for fascinated candidates in the below section.

NDA Previous Year Questions Paper with Solutions

1. If f (x) = 4x3 + 3x2 + 3x + 4, then what is the value of x3f (1/x)?
  1. F(x)
  2. 1/f(x)
  3. [f(1/x)]2
  4. f(-x)
Answer: (1)

2. To find out the numerical value of ∫2-2 (px2 + qx + s) dx, it is necessary to know the value / values of which of the following?
  1. p only
  2. p and s
  3. q only
  4. p, q and s
Answer: (2)

3. What is 30% of 450?
  1. 150
  2. 135
  3. 180
  4. 1350
Answer: (2)

4. The largest continent is:
  1. South Africa
  2. Europe
  3. Africa
  4. Asia
Answer: (4)

5. Which pass was opened between India and China for trade?
  1. Nathula
  2. Khardungla
  3. Chumbi
  4. Solang
Answer: (1)


6. The highest railway line has been opened in July 2006 in which country?
  1. India
  2. Mongolia
  3. China
  4. Russia
Answer: (3)

7. Scientists now believe that Stonehenge _____ by the Druids.
  1. Wasn’t built
  2. Didn’t build
Answer: (1)

8. Alexandre Gustave Eiffel _____ the Eiffel Tower for the Paris Exposition of 1889
  1. Was designed
  2. Designed
Answer: (2)

9. The first volume of the Lord of the Rings _____ in 1954.
  1. was published
  2. published
Answer: (1)

10. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, ... What number should come next?
  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13
Answer: (2)


11. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?
  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres
Answer: (4)

12. A is thrice as good as workman as B and therefore is able to finish a job in 60 days less than B. Working together, they can do it in:
  1. 20 days
  2. 22 ½ days
  3. 25 days
  4. 30 days
Answer: (2)

13. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:
  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25
Answer: (2)

14. Who invented the BALLPOINT PEN?
  1. Biro Brothers
  2. Waterman Brothers
  3. Bicc Brothers
  4. Write Brothers
Answer: (1)

15. The Homolographic projection has the correct representation of
  1. shape
  2. area
  3. baring
  4. distance
Answer: (2)


16. Who is the father of Geometry?
  1. Aristotle
  2. Euclid
  3. Pythagoras
  4. Kepler
Answer: (2)

17. The ratio of width of our National flag to its length is
  1. 3:5
  2. 2:3
  3. 2:4
  4. 3:4
Answer: (2)

18. Fate smiles ...... those who untiringly grapple with stark realities of life.
  1. with
  2. over
  3. on
  4. round
Answer: (3)

19. ALERT
  1. Energetic
  2. Observant
  3. Intelligent
  4. Watchful
Answer: (4)

20. The small child does whatever his father was done.
  1. has done
  2. did
  3. does
  4. had done
  5. No correction required
Answer: (3)

Have a look on Below Links



Sarkari Naukri

Current Affairs

Recruitment 2014

Private Jobs

Railway Jobs

Application Form

PREPARATION TIPS

Career Options

Online Tests

Written Exam tips

Civil Services

Math
(Preparation Tips)|(Online Quiz )

Interview Tips

Banks Jobs

Reasoning
(Preparation Tips)|(Online Quiz)

Resume Writing Tips

Study Abroad

Computer Knowledge
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Check Result - Internet

Memory Power Tips

General Awareness
( Preparation Tips)|(Online Quiz )

Fill Online Application

Distance Education

Typing Test

Job searching tips

Retail Management

Computer Quiz for Bank, Railway

Group Discussion

English Preparation

Hospital Management

how write good answer

Mass Communication

CLERK - Online Practice Test

Selection Process

Foreign Language

Study Abroad

Nausena Bharti

SSB Interview Q- A

Maximise your score in exam

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email

No comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose

x

Subscription to FREE Email Alerts

Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox: -
Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email